කඳවුරේ දී ග්‍රිල් කරමු

2025 මැයි මස 22 පෙ.ව. 05:00 - {{hitsCtrl.values.hits}}  

එළිමහන් බාලදක්ෂ කඳවුරක බාලදක්ෂයෝ ආහාර පිසීමේ දී විවිධ ක්‍රම භාවිතයට ගනිති. මෙහි දැක්වෙන්නේ එලෙස ප්‍රයෝජනවත් ප්‍රමුඛ ක්‍රමයයි. ග්‍රිල් කිරීම යනු ආහාර පුලුස්සා ආහාරයට ගැනීමයි. 
ග්‍රිල් කිරීමේ දී ආහාරයට ගන්නා ද්‍රව්‍ය සෝදා පිරිසුදු කොට ලුණු, මිරිස්, තුනපහ හොඳින් ගල්වා සුළු වේලාවක් පසෙකින් තැබිය යුතුය. මස් වර්ග සහ අල වර්ග පෙති වශයෙන් පිළියෙල කර රෑපයේ දැක්වෙන අයුරින් පුලුස්සා ගත යුතුය.

පිලිස්සීමේ අඩුව හදන්න
ආහාර ගල් අඟුරැ මත පුලුස්සා ගැනීමට අමු කෝටු කැබැල්ලකින් අඩුවක් රෑපයේ පරිදි සකසා ගත යුතුය. ඒ සඳහා පේර කෝටු වඩාත් සුදුසු වෙයි. 

සැ:යු:
• ආහාර පිලිස්සීමට පෙර වනවාසියාගේ ක්‍රමයට ගල් අඟුරැවල සකසා ගත යුතුය.
• අමු ආහාර කැබලි ග්‍රිල් එක මත රුඳවීමට. 

දින පොත
  • තෙත් බිම්දින තරගාවලිය - 2025 අයදුම් කරන්න වැඩි විස්තර සඳහා විජය ළමා පුවත්පත කියවන්න වනජීවී හා වනසම්පත් සංරක්ෂණ අමාත්‍යාංශය වනජීවී සංරක්ෂණ දෙපාර්තමේන්තුව 2025 පෙබරවාරි 2 ලෝක තෙත් බිම් දිනය සැමරීම නිමිත්තෙන් අධ්‍යාපන අමාත්‍යාංශයේ  සහභාගීත්වය සහිතව වනජීවී සංරක්ෂණ දෙපාර්තමේන්තුව හා මධ්‍යම පරිසර අධිකාරිය ඒකාබද්ධව විජය පුවත්පත් සමාගමෙහි මාධ්‍ය අනුග්‍රාහකත්වයෙන් දීප ව්‍යාප්තව පවත්වනු ලබන තෙත් බිම්දින තරගාවලිය - 2025   ලෝකයේ ජෛව විද්‍යාත්මක හාපරිසර විද්‍යාත්මක මෙන් ම ආර්ථික වශයෙන් ද ඉතා වැදගත් ලෙස සැලකෙන තෙත්බිම් පරිසරය ආරක්ෂා කර ගැනීමෙහි ලා ශ්‍රී ලංකාවද පාර්ශ්ව කරුවෙකු වේ Read more...
  • diary Read more...