ජින්ජර් බියර් වලත් සීනි වැඩිලු

2025 මැයි මස 16 ප.ව. 09:44 - {{hitsCtrl.values.hits}}  

බ්‍රිතාන්‍යය වෛද්‍ය ජර්නලය මගින් සිදු කළ පර්යේෂණයකට අනුව ජින්ජර් බියර් වල අනෙකුත් පැණිබීම වලට වඩා සීනි ප්‍රතිශතයක් ඇතිබව සොයාගෙන ඇතැයි තහවුරු වී ඇත. සාමාන්‍ය ජින්ජර් බියර් වීදුරුවක ග්‍රෑම් 38.5 (තේ හැදි 8) ක් පමණ සීනි ප්‍රතිශතයක් පවතින බවත්  එය කොකා-කෝලා වීදුරුවක අඩන්ගු සීනි ප්‍රතිශතයට(ග්‍රෑම් 35) වඩා වැඩි බව ද සමීක්ෂණයෙන් පෙන්වා දී ඇත.

නමුත් ජින්ජර් අලයක සීනි ප්‍රතිශතය ඇත්තේ ග්‍රෑම් 22.5(තේ හැදි 4.9)ක් පමණය. වැඩිහිටියෙකුගේ දෛනික සීනි අවශ්‍යතාව ග්‍රෑම් 30ක් පමණ වන අතර දරුවෙකුගේ එම ප්‍රමණය ග්‍රෑම් 24ක් පමණ වන බව විද්‍යාඥයො පෙන්වා දෙති. දරුවන්ගෙන් 73%ක් එම අගය ඉක්මවා සීනි පරිභෝජනය කරන බව බ්‍රිතාන්‍යය වෛද්‍ය ජර්නලය පවසයි. අධික සීනි භවිතය මගින් ස්ථුලතාවය, දියවැඩියාව හා මුඛයේ ප්‍රශ්න ඇතිවන බවද පවසන විද්‍යාඥයෝ අවධාරණය කරයි.

දින පොත
  • තෙත් බිම්දින තරගාවලිය - 2025 අයදුම් කරන්න වැඩි විස්තර සඳහා විජය ළමා පුවත්පත කියවන්න වනජීවී හා වනසම්පත් සංරක්ෂණ අමාත්‍යාංශය වනජීවී සංරක්ෂණ දෙපාර්තමේන්තුව 2025 පෙබරවාරි 2 ලෝක තෙත් බිම් දිනය සැමරීම නිමිත්තෙන් අධ්‍යාපන අමාත්‍යාංශයේ  සහභාගීත්වය සහිතව වනජීවී සංරක්ෂණ දෙපාර්තමේන්තුව හා මධ්‍යම පරිසර අධිකාරිය ඒකාබද්ධව විජය පුවත්පත් සමාගමෙහි මාධ්‍ය අනුග්‍රාහකත්වයෙන් දීප ව්‍යාප්තව පවත්වනු ලබන තෙත් බිම්දින තරගාවලිය - 2025   ලෝකයේ ජෛව විද්‍යාත්මක හාපරිසර විද්‍යාත්මක මෙන් ම ආර්ථික වශයෙන් ද ඉතා වැදගත් ලෙස සැලකෙන තෙත්බිම් පරිසරය ආරක්ෂා කර ගැනීමෙහි ලා ශ්‍රී ලංකාවද පාර්ශ්ව කරුවෙකු වේ Read more...
  • diary Read more...